Ar skalsus genetiškai modifikuotas maistas?

Nuotrauka (c) http://www.sxc.hu

Dėl globalizacijos pasaulis tampa vis mažesnis, ir naujausios biotechnologijos pasiekia kiekvieną, sukeldamos tiek visuomenės, tiek politikų susirūpinimą.

Kol eksperimentai su augalais, siekiant padidinti jų derlingumą ir atsparumą įvairiausiems kenkėjams, nebuvo peržengę mokslininkų laboratorijų ir uždarų bandymų sklypelių, kol informacija apie jų poveikį gamtai bei žmonių sveikatai buvo akylai saugoma, nuo genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) jautėmės saugūs ir mes.

Šiandien prie apskritojo stalo diskutuoja Europos Parlamento (EP) narys Zigmantas Balčytis, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento direktorius Laimutis Budrys, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Visuomenės sveikatos departamento Sveikatos stiprinimo ir kurortologijos skyriaus vedėjas dr. Almantas Kranauskas, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Veterinarijos sanitarijos ir maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė ir žurnalistė Valentina Jakimavičienė.

Apie tai skaitykite “Lietuvos žinių” straipsnyje.

P. S. Įdomus ir informatyvus straipsnis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: