Parduotuvių lentynose daugėja produktų su GMO

Genų inžinerijos būdu sukurti maisto produktai ir pašarai yra vieni labiausiai tiriamų produktų ES, mat kelia daug klausimų ir vartotojams, ir mokslininkams. GMO gyvavimo istorija gana trumpa, tad ir išsamios informacijos apie transgeninių organizmų įtaką žmogaus organizmui bei sveikatai kol kas labai trūksta.

Toksinių medžiagų poveikį žmogaus organizmui analizavusios Aleksandro Stulginskio universiteto mokslininkės prof. habil. dr. Sigitos Urbienės nuomone, neginčijamai didžiausi pavojai vartojant maistą, pagamintą iš GM produktų, pirmiausia gali būti susiję su alergiškais žmonėmis, nes bus sudėtinga identifikuoti alergijos sukėlėją.

S. Urbienė pastebi, kad daug diskusijų kyla ir dėl naujų baltyminių darinių poveikio žmogui, kurie gali būti pavojingi, kai maistas su GMO bus vartojamas dažnai ir taip transgeninių baltymų į žmogaus organizmą gali patekti nemaži kiekiai.

Plačiau apie tai skaitykite šiame straipsnyje.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: