Ar GMO gali kelti pavojų mūsų sveikatai? (audio)

Prieš daugiau nei savaitę publikuotoje Prancūzijos mokslininkų tyrimo ataskaitoje dėstoma, kad žiurkes ilgą laiką šėrus populiariausiomis genetiškai modifikuotų (GMO) kukurūzų atmainomis, jų organizmuose išsivystė siaubingi augliai ir buvo pažeisti kiti vidaus organai. Mokslininkai pabrėžia, kad tyrimo rezultatai kelia nepaprastai rimtų klausimų apie GMO produktų saugumą.

Prancūzijos vyriausybė paprašė šalies sveikatos kontrolės tarnybų imtis visų priemonių, galinčių apsaugoti žmonių sveikatą. Europos maisto saugos tarnyba taip pat įsipareigojo detaliai įvertinti šio tyrimo rezultatus.

Ar GMO gali kelti pavojų mūsų sveikatai?

Laidoje dalyvauja Seimo narys Dailius Barakauskas, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė ir Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto jaunesnysis mokslo darbuotojas dr. Raimondas Ražanskas.

Klausykitės laidos įrašo

Parsisiųskite laidos įrašą

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: